Over ons

 

AKABE TERVANT

Langs de Scoutsgroep van Tervant zal er een AKaBe groep Tervant komen.

AKaBe staat voor Anders Kan Best! Wij zijn een scoutsgroep die met beiden armen openstaan voor kinderen die een beetje 'anders' zijn.

Dit gaat zowel over kinderen met een mentale beperking, als een fysieke beperking als kinderen die het moeilijk hebben om te functioneren in een grote groep.

De kinderen maken bij de akabe deel uit van een scouts-en gidsengroep en genieten van een aanpak op maat!

Deze aanpak op maat proberen wij te realiseren door met kleine takken te werken (max. 10 à 15man) en voldoende leiding te voorzien voor de aanwezige kinderen (1 leidster per 1 à 2 kinderen afhankelijkvan de sterkte van de groep). 

Activiteiten

De activiteiten voor de kinderen zullen ongeveer om de twee weken zaterdag doorgaan van 14.00 tot 17.00 in de scoutslokalen van Tervant (Piloonstraat). Dit is niet altijd precies om de twee weken omdat we de lokalen delen met die van scouts Tervant en dus rekening moeten houden met wanneer hun activiteiten doorgaan. 

Het datumoverzicht van wanneer de activiteiten door zullen gaan, kan je vinden onder het luikje activiteiten. Indien activiteiten verplaatst toch op een andere dag of plaats doorgaan worden de ouders op de hoogte gebracht via mail, de site, en de facebook pagina. Volgend jaar zal er sprake zijn van een boekje die om de drie maanden zal verschijnen.

AKABE OKAPI

Samen met de leiding zijn we op zoek gegaan naar de best bijpassende naam voor onze nieuwe AKABE.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij het toch wel unieke dier: 'de okapi' met de daarbijhorende eigeschappen: 

Een okapi is het  enige familielid van de giraf en heeft de grootte van een edelhert met een lange hals, een kop met grote oren en een paar kleine horens. Het dier is zeldzaam en wordt uiterst streng beschermd. Alle bewegingen van dit opmerkelijke dier zijn vreemd.
De Okapi is schrander en verstandig en buitengewoon lieftallig. Ondanks zijn grootte is het een zachtmoedig en vredelievend dier. Alleen wanneer men het lastig valt, verdedigt het zich met zijn krachtig gespierde poten.